keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Persikkahyydykekakku

Alkoi tehdä mieli hyydykekakkua ja jotain suklaista, joten päätin kokeilla hyydykekakkua, jossa olisi tumma kakkupohja. Keskiosa on kakussa persikanmakuista ja kiille taasen koostuu mangopiltistä. Tämä kakku sopii niille, jotka pitävät kirpeästä. Ja marsipaanit sulivat seuraavana päivänä komeasti kakun päälle, kun mies oli viemässä kakkua tuttava pariskunnalle. Äsken katsastin Kinuskikissan sivut ja siellä löytyy hyvät ohjeet juustokakkujen koristeluun. Marsipaania ei ainakaan kannata käyttää :) Tumma pohja on muokattu Kinuskikissan Brownies-pohjasta omanlaiseksi (mitä kaapista löytyi).

Tumma kakkupohja
  • 125 g margariinia
  • 20 g tummaa suklaata
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 dl maitoa
  • 2 dl sokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
Leikkaa irtopohjavuoan (halk. 24cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunuksen alaosa margariinilla. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaapalat ja kaakaojauhe voisulaan. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Lisää sokeri, suola ja vaniljasokeri. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Lisää maito. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Kaada takina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 15 minuuttia.

Persikkatäyte
  • 2 prk persikka Danone-jogurttia
  • 2 dl Flora vispiä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl sitruunamehua
  • 2 liivatelehteä
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon jogurtit, vaniljasokeria ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu ja lisää joukkoon kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Kaada sitruunamehu ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita. Kiille epäonnistui, koska sitä oli aivan liian vähän ja se ei hyytynyt kunnolla. Siihen jäi myös hyvin paljon ilmakuplia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti