keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Persikkahyydykekakku

Alkoi tehdä mieli hyydykekakkua ja jotain suklaista, joten päätin kokeilla hyydykekakkua, jossa olisi tumma kakkupohja. Keskiosa on kakussa persikanmakuista ja kiille taasen koostuu mangopiltistä. Tämä kakku sopii niille, jotka pitävät kirpeästä. Ja marsipaanit sulivat seuraavana päivänä komeasti kakun päälle, kun mies oli viemässä kakkua tuttava pariskunnalle. Äsken katsastin Kinuskikissan sivut ja siellä löytyy hyvät ohjeet juustokakkujen koristeluun. Marsipaania ei ainakaan kannata käyttää :) Tumma pohja on muokattu Kinuskikissan Brownies-pohjasta omanlaiseksi (mitä kaapista löytyi).

Tumma kakkupohja
  • 125 g margariinia
  • 20 g tummaa suklaata
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 dl maitoa
  • 2 dl sokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
Leikkaa irtopohjavuoan (halk. 24cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunuksen alaosa margariinilla. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaapalat ja kaakaojauhe voisulaan. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Lisää sokeri, suola ja vaniljasokeri. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Lisää maito. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Kaada takina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 15 minuuttia.

Persikkatäyte
  • 2 prk persikka Danone-jogurttia
  • 2 dl Flora vispiä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl sitruunamehua
  • 2 liivatelehteä
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon jogurtit, vaniljasokeria ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu ja lisää joukkoon kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Kaada sitruunamehu ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita. Kiille epäonnistui, koska sitä oli aivan liian vähän ja se ei hyytynyt kunnolla. Siihen jäi myös hyvin paljon ilmakuplia.


torstai 17. kesäkuuta 2010

Inspiraatio hukassa ja viikonloppu "leskenä"

Täällä näytön takana on allekirjoittanut, jolla on kadonnut inspiraatio.. Viime ajat ovat olleet kiireisiä ja siitä johtuen minuun on iskenyt väsymys. Tekisi kovasti mieli leipoa, mutta heti, kun on aloittamassa niin eihän siitä tule mitään..

Sillon ei kannata ryhtyä leipomaan, kun ei ole siihen fiilistä! Tämän opin kantapään kautta maanantaina. Huomasin jostin lehdestä Helpot muffinit-ohjeen ja ajattelin, että tuo sana "helppo" voisi olla hyvä valinta siihen olotilaan suhteutettuna. Taikina oli hyvin "vetistä" vaikka olin koko ajan seurannut sanatarkkaan ohjeita. Lisäsin vähän jauhoja, että takinasta tulisi kiinteämpää. Muffinit olivat ulkoasultaan oikein onnistuneita, mutta siihen se onnistuminen sitten jäikin :D Muffinit olivat sitkeän pumpulimaisen höttöä ja ne sai repiä voimalla muffinipapereista pois... ETTÄ NÄIN! :) Eli tänne ei ole tiedossa höttö-muffineista kuvia/reseptiä :D

Huomenna parempi puoliskoni lähtee mökkeilemään kavereidensa kanssa (juomaan olutta ja pelaamaan kesäpelejä) ja minä jään nyhjöttämään kotiin kissanrontin kanssa. Jospa sitä olisi huomenna/ylihuomenna innostusta enemmän, niin voisi jotain leipoa :)

lauantai 12. kesäkuuta 2010

Vadelmamuffinit




3 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa
100 g juoksevaa margariinia

Sekaan:
pakastevadelmia

Kuorrutus:
kermavaahtoa ja marsipaania

  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksia.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa.
  • Lisää lopuksi juokseva margariini ja vadelmat varovasti sekoittaen.
  • Annostele muffinivuokiin.
  • Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 20 minuuttia.

(Kuvassa allekirjoittanut)

Kinuskikakku


Olisko tämä taas yksi kakku, joka kuuluisi kategoriaan epäonnistuneet kakut? Vastaus on kyllä.

Ei se kinuski sittenkään ollut ihan niin hyvää mitä aluksi luulin. Olin keittänyt sitä liian kauan, joten siitä tuli hyvin toffeemaista. No, jos sitten ensi kerralla olisi taas vähän viisaampi tuon kinuskin suhteen :)



Sienipohja:

  • 3 munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 5 rkl kiehuvaa vettä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää kiehuva vesi ruokalusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista vielä hetki koko vesimäärän lisäämisen jälkeen.
  • Lisää jauho-leivinjauheseos siivilän läpi varovasti sekoittaen.
  • Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Täyte:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 prk Valio sitruuna maitorahka
  • pakastevadelmia

  • Toisessa kerroksessa oli vaan St. Dalfour, neljän marjan hilloa.
  • Pursotukset kuohukermaa ja koristeet marsipaania.

perjantai 11. kesäkuuta 2010

Ensimmäisen kinuskin valmistus

Tosiaan eilen tuli tehtyä ensimmäisen kerran elämässä kinuskia kakun päälle. Käytin Kinuskikissan ohjetta:

2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Oikeastaan tein kinuskia kahteen otteeseen... :D Syynä siinä oli oma ajattelemattomuus.. Tein kinuskin aivan liian aikaisin, jolloin se ehti jo jähmettyä yhdeksi klöntiksi. Hyviäkin puolia siinä oli, että joutui tekemään kinuskin toiseen kertaan: a. sai enemmän harjotusta b. jälkimmäisestä kinuskista tuli paljon paremman makuinen :)

Tänään on siis vanhempani tulossa käymään ja isäukko tilasi täytekakun tarjottavien joukkoon, joten Kinuskikakkua on tiedossa :) Tänään pitää vielä töiden jälkeen pursottaa ja koristella kakku. Tiedossa olisi myös vadelmamuffinien tekemistä :)

Tuosta pursottamisesta... Jos jollain on hyviä vinkkejä pursottamiseen niin tänne kaikki informaatio, kiitos :) Pursottaminen ei kuulu omiin taitoihini, en ymmärrä miten jotkut saa niin upeasti pursotettua omat kakkunsa...

lauantai 5. kesäkuuta 2010

Tiikerimuffinit


3 kpl munia
2 dl sokeria
150 g juoksevaa margariinia
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
0,75 dl maitoa
2 rkl kaakaota
2 rkl kermaa
  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  • Lisää juokseva margariini, jauhot ja maito.
  • Jaa taikina kahteen osaan ja lisää toiseen osaan kaakao ja kerma.
  • Laita kumpaakin taikinaa muffinivuokiin ja sekoita hieman taikinoita sekaisin.
  • Paista 200 C:ssa n. 15-20 minuuttia.

Päälle sulatin vielä valkosuklaata ja sen päälle on laitettu suklaahippuja.

Tämäkin ohje on joskus bongattu jonkun blogista, mutta ei ole mitään muistikuvaa, että kenenkä :)

Hedelmähyytelökakku




Vanhempien luona tuli taasen käytyä ja eihän sinne voi mennä ilman tuomisia, joten tällä kertaa tuli väännettyä Hedelmähyytelökakku. Tämä kakku oli jokaisen mieleen (paitsi isukki kuitenkin mielessään olisi toivonut kermakakkua), koska kakku on raikas ja sopii hyvin kuumalle kesäpäivälle.


Pohja:

195 g Digestive-keksejä
juoksevaa margariinia

  • Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle.
  • Murskaa keksit ja sekoita murskan joukkoon juokseva margariini. Levitä keksiseos leivinpaperin päälle tasaisesti.

Täyte:

5-6 liivatelehteä
0,75 dl vettä
5 dl maitoa
2 rkl sokeria
1 ½ tl vaniljasokeria

  • Liota liivatteet kylmässä vedessä 5-10 minuuttia.
  • Kiehauta vesi ja sulata siihen pehmeät, puserretut liivatteet.
  • Liuota sokeri ja vanilliinisokeri maitoon.
  • Lisää liivateliemi ja levitä vaniljahyytelö pohjan päälle.
  • Laita jääkaappiin hyytymään yön ylitse.

Päällinen:

hedelmiä / marjoja makusi mukaan

  • tee hyytelö hyytelösokerin paketin kyljessä olevalla ohjeella