lauantai 31. heinäkuuta 2010

Suklaakuivakakku


Pitkästä aikaa ajattelin tehdä jotain kuivakakkua pakkaseen hätävaraksi, että olisi edes jotain tarjoiltavaa, jos yllätysvieraita sattuisi tulemaan. Kinuskikissan sivuilta löysin tämän kakun reseptin, ohje löytyy täältä.

Itse käytin Saksasta tuotua suklaata tuon tumman suklaan tilalla ja hyvää tuli. Suklaa oli maitosuklaata, jossa oli myös nougattia seassa.

Ohjeessa on paistoaika n. 35 minuuttia... Itse jouduin pitämään kakkua uunissa 45 minuuttia.

tiistai 20. heinäkuuta 2010

Tuorejuustolla kuorrutetut suklaamuffinit




Kihlajaiskahvilla tarjosin myös näitä muffineita, nami :) Täytekakun jälkeen makeuskiintiö oli kyllä niin täynnä, että muffinien syönti ei oikein maistunut...


Ostin eilen Tuurin kyläkaupasta Ruokasuosikkien muffinit ja leivonnaiset-kirjan, josta tämänkin reseptin bongasin. Kannattaa ostaa opus, hyvä ja halpa (hinta Keskisellä 9,50 €).


Ainekset:


6 rkl juoksevaa margariinia

100 g sokeria

2 kananmunaa

2 rkl maitoa

55 g tummia suklaarakeita

225 g vehnäjauhoa

1 ½ tl leivinjauhetta

25 g kaakaojauhetta


Kuorrute:


225 g valkosuklaata

150 g kevyttuorejuustoa



  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vähitellen munat joukkoon.

  2. Kaada maito ja hämmennä sitten suklaarakeet varoen sekaan.

  3. Siivilöi jauho, leivinjauhe ja kaakaojauhe kulhoon ja sekoita.

  4. Jaa takina vuokiin ja sivele pinnat tasaisiksi.

  5. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

  6. Kuorrute: Sulata suklaa. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi ja sekoita sitten suklaa joukkoon.

  7. Levitä kuorrute muffinien päälle ja nosta ne tunniksi jääkaappiin ennen tarjoilua.

Kihlajaiskakku




Tänään vietimme pienet kihlajaiset vanhempieni kanssa, joten pitihän kakku vääntä ja tällä kertaa kermakakku, että pääsi vähän harjoittelemaan pursottelua. Olen itse tyytyväinen pursotuksiin, paras tähän mennessä. Reeniä kuitenkin tarvitaan vielä... :)


  • Pohja oli 4 munan sokerikakku pohja.
  • Täytteenä käytin mansikkahilloa, omasta mielestäni teki kakusta liian makean.

  • Pursotukset kuohukermaa, jossa vaniljakreemijauhetta ja sinistä elintarvikeväriä.

  • Koristeet marsipaanista ja sokerimassasta.

  • Mustia kimalteita koristeena.

Suklaamuffinit




Juhannusta vietettiin mökillä, joten piti keksiä jotain, mikä olisi helppo ja nopea leipoa. Kaupassa huomasin valmistakinapaketin, johon lisätään vain vesi ja öljy. Taikinasta sai tehtyä muffineita, tai kakkua, valitsin tietenkin muffinit :)





Muffinit oli ihan hyviä, mutta eihän nuo valmistakinat voita ikinä alusta asti itse tehtyjä :) Päälle vatkasin suklaamoussea.




Arabialainen maustekakku




Tämä Arabialainen maustekakku ei ihan onnistunut, siksi päällä marjoja ja kermavaahtoa... Mutta kyllä kakku loppujen lopuksi kaikille maistui, täytyy itse vain yrittää olla rauhallisempi ottaessa kakkua pois uunista...

200 g voita

3, 75 dl sokeria

3 kananmunaa

5 dl vehnäjauhoja
1 dl jauhettua mantelia

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl kanelia

1 tl vaniljasokeria

0,75 tl suolaa

½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta

2 dl maitoa


Kuorrutus: marjoja ja kermavaahtoa

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  2. Yhdistä vehnäjauhoihin jauhettu manteli, kaakaojauhe, kaneli, sokeri, suola, sooda ja leivinjauhe.
  3. Lisää kuivat aineet maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada takina voideltuun leipävuokaan.
  5. Paista 175 asteessa n. 45-55 minuuttia.
  6. Jäähdytä kakku ja kumoa.
  7. Koristele.

maanantai 19. heinäkuuta 2010

Appelsiinimuffinit


Näitä muffineja kannattaa kokeilla, parhaimpia muffineja mitä olen maistanut! :) Tämä resepti on taas jostain netin syövereistä, mutta enpä muista mistä.

6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ tl soodaa
1 ½ dl appelsiinimehua
n. 1 dl öljyä
8 rkl margariinia
2 ½ dl sokeria
3 kananmunaa

  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja nesteet (öljy ja mehu) keskenään.
  • Vatkaa margariini sekä sokeri vaahdoksi ja lisää koko ajan vatkaten munat yksitellen joukkoon.
  • Sekoita vuorotellen jauhoja ja nestettä taikinaan.
  • Jaa taikina vuokiin.
  • Paista 175 asteessa n. 15-20 minuuttia.

Home sweet home





Vihdoinkin taas bloggailemaan! Blogihiljaisuus on johtunut kesälomasta (huimat 8 päivää), joka vietettiin Saksassa :)



Saksassa ei tullut leipomuksia maistettua, vain yksi suklaamuffini. Muffini oli kuorrutettu suklaasulalla ja jollain rouheella... Rouhe maistui sokerille ja pähkinälle..? Muffinin sisällä oli vielä suklaasydän, joka kruunasi loistavan muffinin :)



Jotain romanttistakin tapahtui lomalla, KOSINTA! Joten kihlajaiskakusta kuvia tulossa lähipäivinä :)


tiistai 6. heinäkuuta 2010

Pyynikin näkötornilla 4.7.2010



Sunnuntaina päätimme mieheni ja hänen kaverinsa kanssa lähteä Pyynikin näkötornille kahville ja syömään Tampereen parhaimpia munkkeja.


Näkötornilla on pieni kahvila, jossa on oikein ystävällinen henkilökunta ja hyvin kotoisa tunnelma. Munkit eivät taaskaan pettäneet, parhautta. Plussana vielä Herra Hakkaraisen vadelma-limonadi.



Pyynikin näkötornilla pitää päästä käymään ainakin kerran kesässä, joten ensi kesänä taasen joku aurinkoinen päivä tämä pariskunta suuntaa nokkansa kohti tornia ja munkkeja :)

Suosittelen paikkaa lämmöllä :)