sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Mustikkasuklaamuffinit




Nämä muffinit suuntasivat työpaikalle työkavereiden syötäviksi. Hyvinhän nuo muffinit lopulta maistuivat, yhtäkään muffinia en joutunut viemään takaisin kotiin :)
Muffinit olivat mielestäni ihan hyviä... Ilman mustikkaa ne olisivat olleet kuorrutteen kanssa turhan makeita.

Taikina :

4 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 ½ dl kaakaota
½ tl suolaa
2 munaa
2 dl ruokokidesokeria
100 g voisulaa
2 dl maitoa
1 dl rahkaa

  • Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  • Siivilöi jauhot, leivinjauhe, kaakao ja suola kulhoon.
  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  • Lisää sitten voi, maito ja rahka.
  • Sekoita varovasti kuivien aineiden kanssa.
  • Lisää jäiset mustikat taikinaan.
  • Jaa taikina muffinivuokiin.
  • Paista uunissa n. 15-20 minuuttia.

Kuorrute :

60 g voita huoneenlämpöisenä
pkt tomusokeria
½ dl kaakaota
100 g maustamatonta tuorejuustoa

  • Vatkaa voi, tomusokeri ja kaakao kuohkeaksi.
  • Vatkaa joukkoon tuorejuusto.
  • Pursota ntai levitä kuorrute muffinien päälle.
Omasta kuorrutteestani tuli aivan liian löysää vaikka käytinkin tomusokeria sen yhden paketin... En sitten tiedä missä vika mättäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti