tiistai 6. huhtikuuta 2010

Mokkapalat


En ole ennen tykännyt mokkapaloista ollenkaan, ehkä niihin kyllästy lapsena, kun jokaikisissä lastenjuhlissa on aina tarjolla samanlaisia mokkapaloja. Mutta päätin kokeilla ja lisäsin Fazerin vadelmasuklaan lopun kuorrutteeseen ja se antaa mielestäni hyvän vivahteen mokkapaloihin. Mielestäni puoli levyä Fazerin vadelmasuklaata on tarpeeksi, vadelman maku on kuitenkin jokseenkin voimakas.

Pohja:
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • n. 200g sulatettua voita tai margariinia
  • 2 dl kermamaitoa
  • 5-6 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 2-3 rkl kaakaojauhetta
Kuorrute:
  • 4 dl tomusokeria
  • 5 rkl sulatettua voita tai margariinia
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • n. puoli levyä Fazerin vadelmasuklaata
Rasva sulatetaan ja annetaan jäähtyä. Pohjan munat ja sokeri vatkataan ja kuivat aineet sekoitetaan keskenään. Kuivat aineet lisätään pohjan taikinaan vuorotellen kermamaidon kanssa. Viimeisenä lisätään sula ja jäähtynyt rasva. Muista jättää rasvaa kuorrutukseen. Levitä takina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa n. 15-20 min. Sekoita kuorrutukseen tulevat aineet keskenään huolellisesti. Sulata suklaa sekaan. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle tasaisesti ja koristele strösseleillä tms. Kun kuorrute on kovettunut leikkaa paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti