tiistai 6. huhtikuuta 2010

Suklaa-pähkinäkakku


Tällaista kahvikakkua tuli kokeiltua ennen joulua ja hyväähän se oli. Asettelu ei ole upeimmasta päästä, kun suklaa tuli läästittyä pinnalle pikasesti.
  • 170 g tummaa suklaata
  • 150 g margariinia
  • 3 kpl munia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl pähkinärouhetta
  • Päälle : suklaata ja nomparelleja

Laita uuni lämpiämään 200-asteeseen. Voitele ja korppujauhotapyöreä vuoka.

Paloittele suklaa margariinin joukkoon ja sulate ne mikrossa. Sekoita joukkoon puolet sokerista.

Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset yhdessä lopun sokerin kanssa kiinteäksi kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset suklaa-margariiniseokseen ja lisää vehnäjauho ja pähkinärouhe. Sekoita joukkoon valkuaisvaahto.

Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteessa uunin alimmalla tasolla 30-35 minuuttia.

Sulata kakun pinnalle suklaata ja levitä se tasaisesti. Suklaan päälle ripottele nomparelleja. Laita kakku hetkeksi kylmään, jotta suklaa kovettuisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti