perjantai 9. huhtikuuta 2010

Valkosuklaahyytelöt


(Kuva on vähän heikonlainen, kun puhelimella se piti nappasta..)


Nyt sain tehtyä valkosuklaahyytelöitä jälkiruuaksi ja hyväähän tuo oli :) Olin vain vähän hätähousu ja en antanut hyytelöiden kylmetä tarpeeksi, joten hyytelöt tulisi olla reilun aikaa jääkaapissa.

Kuvan lisäilen myöhemmin.

Tässä vielä ohje, mikä löytyy Helsingin Sanomien sivuilta

  • 2 munaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1/2 dl maitoa
  • 100 g valkoista suklaata
  • 3 liivatelehteä
  • 1 1/2 dl vaahtoutuvaa kermaa

Pane liivatelehdet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi.

Kiehauta maito, lisää suklaapalat ja sekoita tasaiseksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää lehdet maito-suklaaseokseen. Sekoittele ja varmista, että liivatelehdet liukenevat kunnolla. Lisää seos sitten muna-sokerivaahdon joukkoon.

Sekoita joukkoon vielä kermavaahto kevyesti nostellen ja kaada seos annosmaljoihin hyytymään.

Korista valmiit hyytelöt sitruunamelissan tai mintun lehdillä ja kiiveillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti