lauantai 12. kesäkuuta 2010

Kinuskikakku


Olisko tämä taas yksi kakku, joka kuuluisi kategoriaan epäonnistuneet kakut? Vastaus on kyllä.

Ei se kinuski sittenkään ollut ihan niin hyvää mitä aluksi luulin. Olin keittänyt sitä liian kauan, joten siitä tuli hyvin toffeemaista. No, jos sitten ensi kerralla olisi taas vähän viisaampi tuon kinuskin suhteen :)



Sienipohja:

  • 3 munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 5 rkl kiehuvaa vettä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää kiehuva vesi ruokalusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista vielä hetki koko vesimäärän lisäämisen jälkeen.
  • Lisää jauho-leivinjauheseos siivilän läpi varovasti sekoittaen.
  • Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Täyte:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 prk Valio sitruuna maitorahka
  • pakastevadelmia

  • Toisessa kerroksessa oli vaan St. Dalfour, neljän marjan hilloa.
  • Pursotukset kuohukermaa ja koristeet marsipaania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti