tiistai 20. heinäkuuta 2010

Tuorejuustolla kuorrutetut suklaamuffinit




Kihlajaiskahvilla tarjosin myös näitä muffineita, nami :) Täytekakun jälkeen makeuskiintiö oli kyllä niin täynnä, että muffinien syönti ei oikein maistunut...


Ostin eilen Tuurin kyläkaupasta Ruokasuosikkien muffinit ja leivonnaiset-kirjan, josta tämänkin reseptin bongasin. Kannattaa ostaa opus, hyvä ja halpa (hinta Keskisellä 9,50 €).


Ainekset:


6 rkl juoksevaa margariinia

100 g sokeria

2 kananmunaa

2 rkl maitoa

55 g tummia suklaarakeita

225 g vehnäjauhoa

1 ½ tl leivinjauhetta

25 g kaakaojauhetta


Kuorrute:


225 g valkosuklaata

150 g kevyttuorejuustoa



  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vähitellen munat joukkoon.

  2. Kaada maito ja hämmennä sitten suklaarakeet varoen sekaan.

  3. Siivilöi jauho, leivinjauhe ja kaakaojauhe kulhoon ja sekoita.

  4. Jaa takina vuokiin ja sivele pinnat tasaisiksi.

  5. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

  6. Kuorrute: Sulata suklaa. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi ja sekoita sitten suklaa joukkoon.

  7. Levitä kuorrute muffinien päälle ja nosta ne tunniksi jääkaappiin ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti