sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Mansikkakääretorttu



Tämä kääretorttu on ulkonäöltään aikas prinsessamainen, mutta hyvinhän se maistui työkavereilleni :) Yksi työkavereistani on useaan otteeseen kinunut, että minun tarvisi tuoda työpaikalle joitain leivonnaisiani, joten eikun tuumasta toimeen. Mitä minä en tekisi rakkaitten työkavereideni takia ;)

Kääretorttujen teosta minulla ei ole paljoakaan kokemus
ta, joten halusin samalla vähän harjoitella. Mahtipontiset pursotukset johtuvat runsaasta kermavaahdon määrästä.

Täytteenä on siis kermavaahto-rahkaseos, mansikkahilloa ja mansikan paloja.

Pohja:


4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
0,75 dl perunajauhoja
0,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

3 dl Flora vispiä
1 prk maitorahkaa
4 rkl sokeria
mansikkahilloa
mansikoita

  • Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita varovasti vaahtoon.
  • Kaada seos uuninpellille.
  • Paista 225 asteessa 8–10 minuuttia.
  • Anna pohjan jäähtyä ja kumoa se sokeroidulle leivinpaperille.
  • Vaahdota Flora vispi ja sekoita maitorahka kerman sekaan.
  • Levitä pohjalle mansikkahilloa, kerma-rahkaseos ja tuoreet mansikat.
  • Kääri torttu varovasti rullaksi, leivinpaperia apuna käyttäen.
  • Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti