Tämä kääretorttu on ulkonäöltään aikas prinsessamainen, mutta hyvinhän se maistui työkavereilleni :) Yksi työkavereistani on useaan otteeseen kinunut, että minun tarvisi tuoda työpaikalle joitain leivonnaisiani, joten eikun tuumasta toimeen. Mitä minä en tekisi rakkaitten työkavereideni takia ;)
Kääretorttujen teosta minulla ei ole paljoakaan kokemusta, joten halusin samalla vähän harjoitella. Mahtipontiset pursotukset johtuvat runsaasta kermavaahdon määrästä.
Täytteenä on siis kermavaahto-rahkaseos, mansikkahilloa ja mansikan paloja.
Pohja:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
0,75 dl perunajauhoja
0,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
3 dl Flora vispiä
1 prk maitorahkaa
4 rkl sokeria
mansikkahilloa
mansikoita
- Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita varovasti vaahtoon.
- Kaada seos uuninpellille.
- Paista 225 asteessa 8–10 minuuttia.
- Anna pohjan jäähtyä ja kumoa se sokeroidulle leivinpaperille.
- Vaahdota Flora vispi ja sekoita maitorahka kerman sekaan.
- Levitä pohjalle mansikkahilloa, kerma-rahkaseos ja tuoreet mansikat.
- Kääri torttu varovasti rullaksi, leivinpaperia apuna käyttäen.
- Koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti